Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Dogodilo se na danasnji dan-01.02.2020.

Vremeplov


Današnji je dan obilježen s mnogo nesretnih događaja. Davne 1587. Kraljica Elizabeta II potpisala je smrtnu presudu Mary Stuart koja je optužena za sudjelovanje u tri zavjere s ciljem da se Elizabeti uzme život. Mnogo godina kasnije Thomas A. Edison završio je s gradnjom prvog filmskog studija u West Orangeu u New Jerseyju.  

Prvo izdanje renomiranog Oxfordova rječnika svjetlo dana ugledalo je 1. veljače 1884. Godine 1951. oslobođeno je 29 njemačkih ratnih zločinaca među kojima je bio i zloglasni Alfred Krupp. U post-ratnom vremenu, kad se smirila ljudska glad za krvlju, probudio se bijes prirode - 1953. poplave u Nizozemskoj odnijele su 1,853 života.  Opet rat; 1968. Objavljena je snimka i fotografija na kojima se vidi šef policije Nguyen Ngoc Loan kako pištoljem ubija oficira Vijetkonga - snimke su promijenile svjetsku percepciju o stanju u toj zemlji.

U svijetu glazbe šok za šokom;  legendarni Jim Morrison odlučio je pokazati obožavateljima svoju muškost na koncertu zbog čega je odmah uhićen. Početkom sedamdesetih svijetu je predstavljen prvi mobilni ručni kalkulator HP-35 koji je koštao tadašnjih 395 dolara. Redatelj Roman Polanski je na današnji da 1978. uspio pobjeći američkim vlastima u Francusku nakon što je priznao da je kriv za spolni odnos s maloljetnicom. 

Povezani članci