Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Zanimljivosti»! / Američki bar servira kontroverzni koktel koji izgleda kao menstruacija
08 Maj

! / Američki bar servira kontroverzni koktel koji izgleda kao menstruacija

Bar “Yuzu” iz grada Lakewood u američkoj saveznoj državi Ohio počeo je servirati kontroverzni koktel koji liči na menstruaciju, i servira se uz tampon. Kako kažu radnici u baru, koktel je dizajniran kako bi se podigla svijest o ženskim bolestima.

“Yuzu” bar izazvao je kontroverze prošle sedmice kada je na Facebooku otkrio koktel pod imenom "Even Can't Literally" (Nije doslovno), krvavo obojeni koktel od borovnice, tekile i likera, sa tamponom kao ukrasom.

 

Neki od komentatora kritizirali su piće kao ruganje ženama, ali konobarica Sarah Krueger rekla je da je ona kreirala koktel kako bi se podigla svijest o ženskim bolestima.

Napomenula je da svaki dolar od kupovine ovog koktela ide kao donacija Centru za sprečavanje porodičnog nasilja u Clevelandu.

“Također odličili smo ako neko ne želi tempon u svom piću, mogu također taj tampon donirati. Mogu samo zatražiti piće i kazati: ‘Donirajte tampon, mi samo želimo piće’, i mi ćemo ga donirati uz jedan dolar sigurnoj kući”, kazala je Krueger za WJW-TV.

RadioSarajevo.com

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 209