Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Banja Luka oborila lijep rekord, za 24 sata rođene čak 22 bebe


U Banjaluci su u protekla 24 časa rođene 22 bebe što je duplo više od dnevnog prosjeka.U Univerzitetskom kliničkom centru obavljena su 22 porođaja i rođene 22 bebe - ravnopravnih 11 dječaka i 11 djevojčica, podaci su iz servisnih informacija za grad Banjaluka.


I između 10. i 11. juna rođene su 22 bebe, što je ujedno i najveći broj rođenih beba u jednom danu od početka godine u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci.

Od početka godine do polovine jula u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci rođeno je 1.629 beba, rečeno Srni je ranije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ovoj klinici u prosjeku na dnevnom nivou rodi se od osam do deset beba, a tokom devedesetih godina prošlog vijeka dnevno se rađalo oko 20 beba.

I u opštini Rogatica su se prošle sedmice pohvalili da je od 1. januara ova opština bogatija za 60 novorođenčadi, što je veoma značajan i ohrabrujući podatak, budući da je tokom cijele 2019. godine rođeno 66 beba.

klix.ba

Povezani članci