Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

U Banjoj Luci večeras kina ponovo otvaraju vrata za posjetioce


Banjalučko kino "Cineplexx Palas" večeras će otvoriti svoja vrata za posjetioce nakon šest mjeseci pauze izazvane pandemijom koronavirusa. Iz kina su istakli da pripreme za prve posjetioce protiču bez problema i da su sretni što će vrata kino-sala otvoriti nakon višemjesečne pauze."Od 25. avgusta Institut za javno zdravstvo RS je propisao preporuke za rad kina i mi planiramo da ih poštujemo i radimo s njima. Preporuke se odnose na distancu između posjetilaca i grupa posjetilaca, nošenja maski, dezinfekcije ruku, nošenja rukavica za naše radnike, pleksiglasa i svih drugih stvari koje se tiču higijene, a koje su na veoma visokom nivou", istakla je Marina Popović, portparol "Cineplexx Palasa".


Kako piše ATV, ljubitelji sedme umjetnosti će ponovo moći uživati u omiljenim filmskim naslovima, ali će sam odlazak u kino biti nešto drugačiji nego u vremenu prije izbijanja pandemije.

"Za gledaoce će biti drugačije to što će ih sačekati neko ispred kina da im pomogne da dezinfikuju ruke. U samom objektu će biti obavezno nošenje maski, koje gledaoci mogu skinuti kada konzumiraju grickalice. Bit će drugačije i to što gledaoci neće možda moći dobiti mjesto koje žele zbog distance koju smo dužni poštovati između posjetilaca", istakla je Popović.

Kada je riječ o cijeni karata za filmske projekcije, one ostaju na istom nivou na kojem su bile i prije šestomjesečne pauze.

"Na samom otvaranju ćemo reprizirati neke od filmova koji su se trebali emitovati 12. marta, kao što je 'Bloodshot' i 'Invisible Man'. Osim toga imat ćemo i starije filmove kao što su 'Sluga', 'Led', par dječjih filmova, a prikazat ćemo i dva noviteta, među kojima je francuska komedija 'Deset dana bez mame'. Cijena ulaznica ostaje ista. Nema nikakvih promjena po tom pitanju", rekla je Popovićeva.

Napomenula je da je pred njima bio veliki broj izazova, ali da je najveći izazov držati svoja vrata zatvorena šest mjeseci.

U narednim danima svoja vrata za ljubitelje filma u BiH trebalo bi da otvore i kina "CineStar Cinemas".

klix.ba

Povezani članci