Hrvatska: Izolacija ubuduće 10 dana umjesto 14

Stigao je Android 11, ne samo za Google Pixel mobitele


Googleov novi operativni sistem Android 11 zvanično je dostupan za preuzimanje.Na samom početku će Android 11 biti dostupan širem broju korisnika, ne samo onima koji imaju Google Pixel mobitele, nego i onima koji koriste uređaje kompanije OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme.Kao što se očekivalo, Android 11 je od samog početka dostupan za Pixel 2, 3, 3A, 4 i 4A, a OnePlus je također potvrdio da će ga dobiti modeli OnePlus 8 i 8 Pro koji s ekoriste u Sjevernoj Americi, Evropi i Indiji. Novi operativni sistem mogu preuzeti i korisnici modela smartphonea Oppovih X2 i Reno 3, kao i vlasnici uređaja Realme X50 Pro.


Korisnici Xiaomijevih modela Mi 10 i Mi 10 Pro također mogu očekivati Android 11, a Google je obećao da će u proces nadogradnje uključiti i druge uređaje u narednim mjesecima.Android 11 donosi različite nove mogućnosti, fokus je ipak više na jednostavnijem korištenju, a manje na novim funkcijama. Najveća promjena je u grupiranju notifikacija aplikacija za dopisivanje u njihovu sekdiju u drop-down notifikacijskom odjeljku te dodavanje bubble interfejsa sličnog Facebook Messengeru kako bi one bile pristupačnije.

Tu su i nove kontrole medijskog sadržaja, novi interfejs screenshota, kontrolni meni za smart home sisteme, restriktivnije postavke za odobrenja i drugo.

Neke mogućnosti će biti ekskluzivne za Pixel urešaje uključujući novu AR funkciju dijeljenja lokacije kako bi se olakšao susret s prijateljima, Googleovu Smart Reply funciju za više chat aplikacija i drugo.

klix.ba

Povezani članci